Home/Blog delen  

Blog

Hoe kan ik mijn bedrijfsnetwerk beveiligen?

September 2013

Natuurlijk wil je dat documenten voor iedereen overal toegankelijk zijn. Dan is een goede beveiliging van je bedrijfsnetwerk essentieel.

Beveiligd netwerk
Door een beveiligd netwerk zorg je ervoor dat je bedrijfsnetwerk gevrijwaard blijft van virussen, spam en spyware. Ook is het belangrijk dat er niet van buitenaf ingebroken kan worden door kwaadwillende hackers. Je hebt daarvoor een VPN-verbinding, een virusscanner en een firewall nodig.

VPN
Met een VPN (Virtual Private Network) creƫer je je eigen afgesloten bedrijfsnetwerk op het openbare internet. Het is ideaal om zo thuiswerkende medewerkers toegang tot het bedrijfsnetwerk te geven. Daarbij is het handig om het encryptieprotocol WPA in te stellen zodat gegevens versleuteld verstuurd worden. Als je ook MAC-herkenning aanzet, dan maakt het netwerk alleen maar verbinding met die laptops waarvan het MAC-nummer (uniek identificatienummer van apparaten) vantevoren is aangemeld.

Virusscan
Een virusscanner herkent schadelijke bestanden die via internet jouw laptop willen binnendringen en houdt deze tegen. Dit doet het programma doordat het beschikt over virusdefinities. Het is belangrijk dat deze definities zo veel mogelijk up-to-date zijn, dus zorg ervoor dat je virusscanner automatisch nieuwe virusupdates installeert. Bekende virusscanners zijn van McAfee en Norton, eTrust EZ Antivirus is het eerste jaar gratis.

Firewall
Een firewall vormt een afscherming tussen internet en het interne bedrijfsnetwerk. Het controleert al het in- en uitgaande verkeer op je laptop en laat alleen toegestane gegevensuitwisseling door. Jouw laptop wordt daardoor minder vatbaar voor inbraak en virussen,


 

Wil je met Aluuta in contact komen?

Peter van Eijndhoven

Telefoon: 06 - 42 24 07 07
Email: peter@aluuta.com

Over Aluuta   Blog   Contact

Als full service ICT-bureau richt Aluuta zich op het leveren van totaaloplopssingen voor het MKB. Hierbij moet u denken aan het opzetten/actualiseren van netwerken en serverconfiguraties, ontwikkelen van intra- en extranetten, webapplicaties en het realiseren van volledige websites. Ons doel is om u als ondernemer zoveel mogelijk last uit handen te nemen.

 

De vijf belangrijkste trends in webdesign

10 tips voor betere social media updates

Verbeter je site: 5 praktische manieren voor gebruikersonderzoek

 

Telefoon: (031)06-42240707
Email: info@aluuta.com

KVK: 000 000 000x
BTW: 000 000 000